Què puc fer per denunciar-ho?

Com ja sabràs, a començaments de l’any vinent es farà el Judici contra el Procés Català. No serà un judici just perquè els nostres líders polítics i socials estan acusats de delictes gravíssims inexistents (rebel·lió, sedició, malversació,….), recolzant-se en un relat construït per acusar-los.

Es posa en evidència que la judicialització de la vida política és un mecanisme que s’aplica sistemàticament contra tota forma de discrepància política que vol ser transformadora i que pretén actuar per superar el règim del 1978.

Ens preocupa que la força mediàtica afí als poders de l’Estat, duguin a terme una campanya de desinformació per desprestigiar, davant la opinió pública, els presos i preses polítiques. Aquest intent de criminalització és la coartada perfecte que permetrà a posteriori justificar una sentència condemnatòria del tot previsible ja que, el judici és a mans de l’actual cúpula de Poder Judicial, que arrossega greus dèficits democràtics des del franquisme.

Davant de tota aquesta injustícia potser et preguntis: I què puc fer jo a nivell individual per denunciar aquesta situació?

Doncs una acció molt important que pots fer és que, a l’àmbit internacional, es posi el focus sobre aquest judici, tant dins com fora d’Europa.

Per això et proposem fer una denúnciaTrialWatch®

Què és TrialWatch®?

Clooney Foundation For Justice

TrialWatch® és un projecte de la Clooney Foundation For Justice (CFJ) que vol aportar llum a aquells processos judicials a on pot haver una clara vulneració dels Drets Humans.

La CFJ és la fundació que George Clooney i Amal Clooney (advocada defensora dels Drets Humans) van crear al 2016 per promoure la justícia a les sales d’audiències, aules i comunitats de tot el món.

Tal com denuncia la CFJ:

Els tribunals s’utilitzen cada cop més com a eina d’opressió. En molts països, els fiscals i els jutges s’utilitzen per empresonar persones crítiques amb els governs i minories.

La CFJ s’ha associat amb l’American Bar Association i la Columbia Law School per aconseguir els objectius de TrialWatch®. Llegir més aquí.

Pots llegir més sobre TrialWatch® en aquest article.

Com puc fer la denúncia?

TrialWatch® ha habilitat un mecanisme per identificar judicis que haurien de ser monitoritzats: el formulari TrialAlert (<= fes clic a l’enllaç per obrir-ho en una altre pestanya).

Aquí t’ajudarem a omplir el formulari del TrialAlert.

Veuràs que la major part de camps del formulari són opcionals, especialment els que fan referència a la identitat de la persona que denuncia. Tu decideixes si la fas anònima o no.

Hem remarcat en vermell els camps del formulari mínims a omplir.

Per facilitar el copiar i enganxar, hem posat alguns continguts dels camps del formulari en format de text i color blau.

(Els texts indicats són un suggeriment)

DEFENDANT OR DESCRIPTION OF DEFENDANT:

Catalan politicians and civil society leaders accused of rebellion and sedition for having conducted a referendum on self-determination.

PLEASE PROVIDE MORE DETAILS TO EXPLAIN WHY YOU THINK THIS TRIAL SHOULD BE MONITORED

The accused have been in preventive prison for more than one year.
The irregular preventive disqualification of politicians and civil society leaders.
The construction of a fictitious narrative of violence to justify the imprisonment of independence leaders.
The Supreme Court and Judge Llarena’s accusation of rebellion has been discredited by European courts in Belgium, Germany, Scotland and Switzerland.
Over one hundred criminal law professors from around the world do not see the accusation justified.
The investigating judge’s role in the case is full of irregularities, as reported by lawyers.
The prisoners are defenseless.
A lawsuit is expected to be filed in the ECtHR because the conviction is considered a foregone conclusion.
The Spanish judiciary’s irregular practice of judicial appointments by political parties.
The judges’ demonstrated and repeated lack of impartiality.
The objection of court bias was resolved by the same court, which rejected it.

NAME AND CONTACT OF DEFENDANT AND/OR DEFENSE COUNSEL, IF KNOWN (OPTIONAL)

Xavier Melero, Marina Roig, Jordi Pina, Andreu Van den Eynde, Mariano Bergés and Olga Arderiu

COURT (OPTIONAL)

Supreme Court (Spain)

CHARGE (OPTIONAL)

Rebellion and Sedition

UPLOAD A FILE

Opcionalment, pots pujar aquest arxiu Report on violation of fundamental rights and freedoms arising from October 1, del Síndic de Greuges de Catalunya, per proporcionar context a la denúncia.

Un cop hagis omplert tots aquest camps, has de prémer el botó:

També trobaràs aquesta pàgina en castellà i anglès.

Ah! I el més important….

Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes socials i xats amb els botons d’aquí baix.