Exili: Passat i Present

Segur que recordes haver estudiat el tema de l’exili a les classes d’història. Malauradament, l’exili ha tornat al present com a conseqüència de la persecució política a la dissidència dels nostres dirigents, artistes, activistes, etc. , instrumentada pels tribunals de l’Estat espanyol i pel deep state.

En aquest context d’exili del passat i del present, hem organitzat l’acte “Exili: Passat i Present” a on tindrem una visió contraposada d’ambdós exilis.

Cartell-Exili-Passat-Present

Exili del Passat

Tindrem l’oportunitat de conèixer en persona a Joan Pacheco, que l’any 1939, amb vuit anys d’edat, va anar a l’exili a França amb la seva mare i el seu germà.

Aquí tens una entrevista a Joan Pacheco del diari Ara:

Entrevista a Joan Pacheco

Una part de la història de Joan Pacheco la coneixerem a través del curtmetratge, que s’estrena a Barcelona, Demà tindrem sort, dirigit per Jack Gou i amb Albert Verdaguer com a director adjunt.

Et deixem aquí el trailer del curtmetratge:

El curtmetratge es basa en la biografia novel·lada Demà tindrem sort, sobre la vida de Joan Pacheco, escrita per la filòloga Núria Martí, que també és coguionista de la película junt amb la seva filla, la filòloga i actriu Laura Masmiquel.

dema-tindrem-sort-llibre

Exili del Present

casa-de-la-republica

A l’exili del present, gràcies a la col·laboració amb l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), parlarem de com és la vida actual a l’exili amb alguns familiars dels exiliats polítics actuals:

  • Betona Comín: germana de Toni Comín.
  • Montse Puigdemont: germana de Carles Puigdemont.
  • Núria Tarrés: mare d’Adri Carrasco.

I també comptarem amb la presència de David Ferrer, autor del llibre Des de l’exili i bon coneixedor dels nostres exiliats polítics per les moltes hores que ha estat amb ells i elles durant la preparació del llibre.

des-de-l-exili-llibre

Informació pràctica

Parking

C.C. Glòries – 2 h. gratuïtes (just a l’altre banda de Diagonal)

Degut a les obres, només hi accés al parking pel carrer Llacuna (intersecció amb carrer Perú)

Autobús

Línies: 7 – 192 – V23 – V25 – H12 – H14 – N2 – N7 – N8 – N11

Metro

Línia 1: Parada Glòries

Tramvia

Línies T5 i T6: Parades Can Jaumandreu o La Farinera / Línia T4: Parada Ca l’Aranyó

Ubicació

Google Maps: https://goo.gl/maps/JNe12AuQCsN4YjWS7